Nieuws
17 mrt 2020

’s-Gravendeelse winkeliers worden geraakt door de coronacrisis: dit heeft enorme impact. De ‘s-Gravendeelse middenstand heeft een serieus probleem. Behalve in de supermarkten, waar klanten met volgeladen karren de winkels verlaten, is het stil in veel winkels.

Het liefst doen we hier een oproep aan iedereen om toch vooral lokaal te kopen. Om je geld uit te geven bij de ’s-Gravendeelse winkeliers en niet online te gaan shoppen. Om zo de lokale ondernemer te steunen en wellicht zelfs overeind te houden. Want dit zijn zware tijden: weinig klanten en een lage (geen) omzet. En dat terwijl de vaste kosten gewoon doorlopen.

Maar helaas, eigenlijk kunnen we dit niet vragen. De overheid vraagt namelijk iets heel anders van ons allemaal. Aan de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven om het coronavirus in te perken, geven veel mensen gehoor. En dat is te zien aan de lege winkels. En dat is ook goed, want zo bannen we samen corona uit!

Veel ’s-Gravendeelse winkeliers zijn extra creatief in deze bijzondere periode en bieden nieuwe diensten aan. Niet alleen om omzet te genereren, maar ook om de medemens te helpen. Zo bezorgt Jacky Mode kledingrekjes met kleding bij je thuis zodat je in je eigen omgeving -en zonder mensen om je heen- kunt passen. Blokker-Bruna-Top 1 Toys heeft geen online shop en kiest voor de ouderwetse manier: je geeft je bestelling telefonisch door, je betaalt met een Tikkie en je producten worden direct na betaling thuis bezorgd en Bakkerij Aardoom heeft een speciale paasbestellijst voor haar klanten gemaakt en uiteraard bezorgen zij je paasbestelling tot aan je voordeur.

Wil je weten of jouw favoriete winkel ook een actie of speciale dienst heeft? Op dit platform vind je alle initiatieven van elke ’s-Gravendeelse winkelier.